Yhdistys

Keuruun Taiteilijaseura ry on vuonna 1966 perustettu ammattitaiteilijoiden ja taiteen harrastajien yhdistys, jossa on tällä hetkellä 83 jäsentä. Seura on Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton jäsen ja se on Jyväskylän Taiteilijaseuran jälkeen vanhin edelleen toimiva kuvataideyhdistys Keski-Suomessa.

Keuruun Taiteilijaseura ry:n perustamisasiakirjassa on asetettu tavoitteeksi ”olla paikallisten kuvataiteilijain yhdyssiteenä ja innoittajana heidän luomistyössään sekä valvoa heidän ammatillisia ja sosiaalisia etujaan kuin myös toimia yleisen taidekasvatuksen elvyttämiseksi”.

Tavoitetta ylläpidetään järjestämällä näyttelyitä, kursseja ja taidematkoja. Yhteistyö kansalaisopiston ja kulttuurijärjestöjen kanssa lisää toimintamahdollisuuksia. Keuruun kaupungin tuki erityisesti toimitiloja osoittamalla on mahdollistanut Taiteilijaseuran toiminnan kehittymisen nykyisen laajuiseksi.